Helglån

Vanliga banker har normalt sett öppet på vardagar och gör inga banköverföringar på helger. Kommerhelgen och du har hamnat i en ekonomisk kris som du inte kan lösa på något annat sätt än genom ett lån kan du däremot vända dig till vissa kreditgivare som erbjuder snabblån och kontokrediter med utbetalning på helgen, ett så kallat helglån.
Helglån dök upp på marknaden efter att långivare insåg att det fanns ett stort behov och efterfrågan från låntagare att även kunna låna pengar på lördagar, söndagar och röda dagar. En trygghet för många som akut behöver pengar efter bankernas ordinarie öppettider. Förutom helger och röda dagar kan en del långivare även betala ut lån på kvällar.

Flexibla kontokrediter
Vill du kunna dela upp betalningen av ditt lån på flera månader kan du ansöka om ett kreditlån, även kallad kontokredit. Många långivare som erbjuder snabblån erbjuder också kreditlån med både flexibla återbetalningar och möjlighet till nya uttag om så skulle behövas. Blir du godkänd för en kontokredit får du i regel ett maxbelopp som du fritt kan låna upp till så länge du sköter dina avbetalningar.
Du kan göra nya uttag även på helger med kontokredit hos vissa långivare. Har du blivit beviljad en kontokredit går handläggningen betydligt snabbare än om det är första gången du gör en ansökan hos långivaren.

Utbetalning och handläggning
De långivare som du kan låna pengar av på helger har varierande handläggning- och utbetalningstider. Vissa har bara öppet på lördagar och andra kan ha öppet både lördagar och söndagar. Undersök vilka tider som gäller för respektive långivare innan du ansöker om ett lån för att försäkra dig om att du får pengarna på helgen. På lånesajten lanutanc.com kan du snabbt hitta och jämföra långivare som erbjuder helglån. Långivarna samarbetar i regel med en eller flera banker som de gör direktutbetalningar till. Skulle du mot förmodan inte ha någon av de bankerna som långivarna samarbetar med får du i regel pengarna på ditt konto nästkommande bankdag om du blir beviljad ett lån. Behöver du ansöka om ett helglån är det följande banker som långivarna i störst utsträckning samarbetar med:
 Swedbank
 Handelsbanken
 SEB
 Nordea
Tänk också på att det underlättar om du har BankID som du kan styrka din identitet genom och signera ansökan.

Krav för att få ett helglån
Långivare och kreditgivare har vissa grundkrav som du måste uppfylla för att få låna pengar, oavsett om det är helg eller inte. Några av de vanligast förekommande grundkraven är:
 Du är över 18 år
 Du har ett svenskt bankkonto
 Du har en deklarerad inkomst
 Du har ingen skuld hos Kronofogden