Låna pengar snabbt

Ett behov av att fylla på hushållskassan kommer inte sällan mycket plötsligt. När pannan går sönder i huset eller när bilen bestämmer sig för att inte starta gäller det att ha kontanter framme på kort tid. Har man en buffert så kan man klara sig med den, men det kan finnas tillfällen då bufferten redan har gått åt till något annat. En olycka kommer sällan ensam, heter det ju.

Om du vill låna pengar snabbt har du givetvis alternativet att fråga en släkting eller vän och du har möjlighet att få ett litet handlån. Om beloppet du behöver låna är för stort, eller om du helt enkelt helst avstår från att låna pengar av dina nära och kära, har du två alternativ. Du kan ta ett privatlån eller ett snabblån.

Privatlån gäller oftast för summor mellan 10 000–350 000 kronor. Det finns dock ett antal så kallade kreditinstitut (aktörer som har tillstånd att låna ut pengar, men inte fungerar som traditionella banker) som har en betydligt lägre minimigräns. Om du ansöker om ett privatlån kan du ha pengar i handen inom några dagar.

Snabblån (även kallat sms-lån, internetlån och mikrolån) är lån på små summor, normalt mellan 1000–5000 kronor. Återbetalningstiden är mycket kort. För att exempelvis låna 4000 kr är återbetalningstiden alltid 30 dagar som längst. När du ansöker om ett snabblån kan du räkna med att få dina pengar överförda inom en bankdag. Inte sällan går det betydligt snabbare än så.
Oavsett vilken lånevariant du väljer när du vill låna pengar snabbt ska du vara medveten om att du betalar ränta och avgifter på ditt lån. För ett snabblån är kostnaden ofta högre än för ett privatlån. Samtidigt är kraven du måste uppfylla för att få ta ett snabblån oftast inte lika hårda som de som kan gälla för ett privatlån.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.