Hitta det bästa privatlånet

Så hittar du det bästa privatlånet
Har du behov av extra finansiering? Från tid till annan upplever de flesta av oss att plånboken inte riktigt räcker till. Ett privatlån kan ge dig den ekonomiska flexibilitet som hjälper dig ur krisen.

Det kan finnas många orsaker till att man har behov av att låna pengar. Att ta lån behöver inte vara synonymt med skuldkris – det gäller bara att hitta ett gynnsamt låneerbjudande som passar både plånbok och livssituation.

Vad ska jag titta efter i ett privatlån?
Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver tillhandahålla pant och lånet kan användas till precis det du önskar. Denna frihet leder emellertid till att räntan på dessa lån är högre än traditionella lån med säkerhet. Samtidigt har konsumtionslån en mycket lägre ränta än krediter och smålån.

Det är inte alla som sitter på ett kapital som behövs för att ansöka om lån med säkerhet. Ett lån utan säkerhet ger dig därför mer flexibla möjligheter. Det kan ändå vara en idé att undersöka marknaden, så att du får det bästa tillgängliga låneerbjudandet för din ekonomi och betalningsförmåga.

När du ska hitta det bästa låneerbjudandet, kan det vara bra att titta på följande:

  • Låg ränta
  • Bra avtal och villkor
  • Tydlig amorteringsplan
  • Seriös aktör

De flesta letar efter den lägsta räntan när de ska låna pengar. Låg ränta är givetvis avgörande för att få ett så billigt lån som möjligt, men det är inte den enda faktorn som spelar in i de totala kostnaderna. Avbetalningstid och bra villkor bidrar även till att avgöra hur dyrt lånet eventuellt blir.

Använd en lånekalkylator för att se hur mycket du kan låna
Det allra första man bör göra när man ska ta ett lån är att värdera ditt eget lånebehov. Vad behöver du finansiering till och hur mycket kan du faktiskt låna utan att det går på bekostnad av andra nödvändiga vardagsutgifter? Ett lån ska även vara en tillfällig lösning.

För att ta reda på hur mycket du kan, och bör låna, kan det vara en idé att göra upp en budget över alla inkomster och utgifter. Ta de senaste två-tre månaderna som utgångspunkt, så att du får en så realistisk översikt som möjligt. När du fått en översikt över din egen ekonomi, kan du använda en lånekalkylator för att se hur mycket ett lån kommer kosta dig i månaden. En lånekalkylator är ett användbart verktyg när du ska hitta det lån som passar din ekonomi bäst.

Få hjälp av en låneförmedlare
Det är en sak att komma fram till hur mycket du behöver låna. En annan sak är att hitta det bästa låneerbjudandet. Idag finns det en uppsjö av låneerbjudanden på marknaden och det kan fort kännas som en ganska hopplös uppgift att orientera sig i djungeln av lån och refinansiering.

Som tur är finns det hjälpmedel som du kan använda dig av som gör jakten enklare. Ett bra tips är nämligen att använda sig av en finansrådgivare när du ska hitta det bästa lånet anpassat efter din livssituation och ekonomi. Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera av Skandinaviens största banker. Du behöver bara skicka in en ansökan, så kommer Axo Finans skicka ansökan vidare till alla bankerna de samarbetar med. Det sparar dig värdefull tid och i tillägg till att du är säkrad det bästa erbjudandet i förhållande till din ekonomi.

Det bästa av allt är att de enbart gör en kreditkontroll hos UC, trots att flera banker behandlar din ansökan. På så vis undviker du onödig belastning av din kreditvärdighet.