Snabblån utan ränta

Ränta är ett mycket centralt begrepp när man talar om lån. Långivaren måste ju avstå en del av sitt kapital och vill därmed ha ersättning för detta. Dessutom finns det en risk med att låna ut pengar. Därför ingår även en riskpremie i kostnaden för lånet. Det är helt enkelt standard att det löper ränta på varje lån.

På marknaden för snabblån finns dock undantag. Det låter kanske konstigt, detta eftersom snabblån normalt sett är en form av lån som löper med en relativt hög ränta, såväl nominell som effektiv. Det finns ett litet fåtal snabblåneföretag som erbjuder snabblån utan ränta, detta på det första lånet man tar. Anledningen till att vissa företag har detta som erbjudande är givetvis att locka kunder, men det är ju ingenting man själv som låntagare behöver lägga någon vidare fundering vid. Att kunna ta ett snabblån utan ränta är ett mycket bra erbjudande som man ska nappa på om man är i behov av att få loss pengar snabbt.

Finns det då ingen hake? Egentligen inte. Det enda problemet är att erbjudandet bara gäller det första lånet och även att det kostnadsfria lånet bara gäller upp till ett visst belopp. En annan sak som är bra att komma ihåg är att det är ytterst viktigt att man betalar tillbaka lånet i rätt tid. Efter förfallodatum kan nämligen ganska betydande avgifter tillkomma.

Långivare som erbjuder snabblån utan ränta

För något år sedan räknades företaget Vivus som en uppstickare inom snabblån. Idag är Vivus kanske det största snabblåneföretaget i Europa. Man har mängder av nöjda kunder som har fått ett välkommet tillskott till semesterkassan eller pengar till dagisräkningen eller bilreparationen på ett smidigt och enkelt sätt. Vivus erbjuder kostnadsfria snabblån på upp till 4000 kr, med en låneperiod på upp till 30 dagar.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.