Hur du jämför snabblån rätt

Det finns många låneinstitut på marknaden som slåss om kunderna, detta är såklart bra för kunderna som kan utnyttja olika erbjudanden. För att hitta det lån som passar din situtation bäst kan det löna sig att jämföra och värdera de olika snabblånen. Gör du det kan du bättre åtnjuta de olika fördelarna med snabba lån. För att jämföra snabblån behöver man veta vilka avgifter, räntor och rabatter och fördelar som ingår i det snabba lånet.

Klicka här för att jämföra alla snabblånegivare >>

Det finns idag ett 50-tal aktörer som erbjuder snabblån till privatpersoner. Var och en av dessa aktörer erbjuder en mängd lånebelopp och ofta också flera olika återbetalningstider för varje lånebelopp. Frågan är då hur du jämför och hur du väljer den långivare som har de billigaste och bästa lånen. Här är tre punkter att kika lite närmare på för att jämföra snabblån på ett effektivt och smart sätt.

Den effektiva räntan

Först och främst måste givetvis priset för lånet, det vill säga räntan tillsammans med eventuella avgifter, vara i fokus. Det kan vara lite knepigt att se igenom långivarnas erbjudanden med de olika räntesatser och avgifter som anges, så vad du ska kika efter är den effektiva räntan. Den ger exakt information om vad lånet kostar på årsbasis och det är obligatoriskt för långivare att ange den uppgiften.

Minimivillkor

När du har hittat en långivare som erbjuder låga priser, ska du vara noga med att undersöka vilka minimivillkor som gäller och om du uppfyller dem. Minimivillkoren är normalt att du ska vara minst 18 år fyllda, vara folkbokförd i Sverige, ha ett svenskt bankkonto som du själv förfogar över, ha en deklarerad inkomst från tjänst, pension eller eget företag samt att du inte får ha några betalningsanmärkningar. Just det sistnämnda är emellertid inte alltid ett absolut krav.

En långivare som erbjuder jämförelsevis låga priser har normalt tuffare minimivillkor än en långivare som håller högre priser. Det kan göra att du kanske inte kan välja just den billigaste långivaren. Jämför minimivillkor för att hitta den långivare som har de för dig mest generösa minimivillkoren och samtidigt ger dig bästa möjliga pris.

Första lånet gratis

En del långivare erbjuder dig att låna gratis första gången du skickar in en låneansökan. Kostnaden är för det mesta verkligen noll kronor, men ibland kan en mindre avgift tillkomma. Jämför avgifterna och välj den långivare som debiterar den lägsta avgiften.

Klicka här för att jämföra alla snabblånegivare >>

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.