Risker med snabba lån

Det finns självklart risker med att låna pengar snabbt. Beslutsprocessen är oftast ganska kort eftersom man brukar ta snabba lån när man behöver komma åt kontanter direkt. Snabba lån utan säkerhet har högra räntor än vanliga lån som med längre avbetalningstider. Det är låneinstitutens lilla premie som de tar ut för att låna ut mindre belopp med snabba återbetalningstider.

Något som är vanskligt med att ta snabblån är att använda dem för att kunna lösa andra lån pga att man inte har råd för tillfället. Att låna pengar för att betala andra lån kan leda till negativa spiraler där låntagaren får högre och högre belopp att betala varje månad. Tillslut klarar man inte av det längre och går i personlig konkurs. Känner du att du är på väg nedåt i en negativ ekonomisk trend med ökande skuldsättning gör du bäst i att kontakta ditt lokala bankkontor för att hitta en bättre lösning, kanske kan du använda bolån för att bli kvitt dyra lån. Kan man inte betala sina lån och får betalningsanmärkningar, är skuldsanering den slutliga lösningen för att komma på fötter igen.

För att ta snabba lån krävs det att man har god kontroll över sin ekonomi och ett prickfritt förflutet. Vet man med sig att man kan ansvara för sin ekonomi och klarar av de framtida betalningar är snabba lån ingen stor risk.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.