Snabblån online – fördelar

Det finns egentligen aldrig någon fördel med att låna pengar, men ibland kan man behöva ett extra tillskott i kassan. Om bilen går sönder, det saknas pengar till dagisavgiften eller man saknar lite pengar för att åka iväg på en välbehövlig resa, så finns goda skäl att ta ett lån.

Fram till för 5-6 år sedan fanns bara två typer av lån för privatpersoner, nämligen dels privatlån, det vill säga lån utan säkerhet på belopp mellan 20 000-350 000 kronor, och dels lån mot säkerhet, såsom till exempel bolån och billån. Idag finns en tredje typ av lån, nämligen snabblån (eller mikrolån, SMS-lån eller internetlån med andra namn). Oavsett benämning är det samma typ av lån det handlar om. Ett snabblån är ett kortfristigt lån på ett mindre belopp som du snabbt och smidigt lånar.

Fördelar med snabblån online

Den främsta fördelen med snabblån online är att man kan få fram pengar snabbt. Det behöver faktiskt inte ta mer en timme från det att man skickar in sin ansökan till det att man har pengarna på sitt bankkonto. För andra typer av lån är det långa handläggningstider och man måste betala en hel del avgifter för pappersarbetet.

Kopplat till detta ligger tillgängligheten. För att ta ett snabblån är det bara att surfa in på en långivares webbplats och skicka in en ansökan. Det tar maximalt kanske fem minuter att fylla i de uppgifter som långivaren efterfrågar. Med ett snabblån som man ansöker om via SMS kan det gå ännu fortare.

En annan fördel med snabblån är att kraven för att ta ett snabblån är ganska generösa. Normalt gäller att man ska vara bosatt i Sverige, vara över 18 år, ha en regelbunden inkomst och sakna betalningsanmärkningar. Det finns emellertid några långivare som välkomnar även personer med betalningsanmärkningar som låntagare.

En tredje fördel är att man vet exakt vad lånet kommer att kosta i slutändan, redan innan man skickar in sin ansökan. Ett snabblån har nämligen en fastställd återbetalningstid som löper mellan 1-3 månader.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.